Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Holky, nemám na to to znovu pročítat, pečete některá ze žitné mouky? V místním krámku jsem včera objevila celozrnnou žitnou mouku (je to ono?), tak bych to ráda vyzkoušela.
Předem díky za osvědčené recepty.
Holky, u nás se úplně přešlo z pečení chleba na housky. Prostě jednou jsem je zkusila upéct a od té doby už chlebík nikdo nechce. Naštěstí s nimi není žádná velká práce – recept, kdyby někdo chtěl zkusit – 500g hl.mouky – já dávám 300g hl. mouky, 150g žitné chlebové a 50g grahamové, nebo celých 200g chlebové žitné, obojí je moc dobré. K tomu 350ml mléka, velká lžíce másla, 1/4kostky droždí, lžička soli a lžička cukru. Vykynuté těsto vyklopím na desku, vyválím na delší váleček, rozkrájím na kousky – vyjde z toho zhruba 10 housek, každý kousek jen zaoblím v dlaních, dám na plech, přikryju utěrkou, nechám ještě chvilku kynout, pak v půlce nožem udělám rýhu, potřu vajíčkem a dám péct na 180stupňů. Je to rychlovka a jsou opravdu výborné. Nechávám je jen lehce zezlátnout, když je zapeču moc do zlata, jsou už druhý den trochu tvrdší, tak to řeším tím, že ty, co nadbývají, dám hned po vychladnutí na mražák.
Pak jsem zkoušela tmavý slunečnicový bezlepkový z labety, je naprosto luxusní, dala jsem si do něj usmaženou cibulku a česnek, mňamka:-)
Tak máme za sebou mazanec,makovec (luxusní) x krát chleba.Nejraději chleba babičky Evy, to je žrádlo. Ájíku, někde jsi psala, žes pekla uzle, jak na to?
Pavlinkav, to je fajn! Já svoji pekárničku naopak na reklamačku pošlu.
Začalo mi to málo péct z jedné strany. Chléb je v pořádku jen do půlky a druhá je poloviční, spadlá, jakoby sražená. Ach jo.
3x hurá! Pekárnička po zdárné reklamaci už peče ;o) Na uvítanou jedna vánočka a hned jak dopeče, tak si švihne jeden chlebík. A v sobotu budou kynuté masopustní koblížky mňam mňam mňam.
Nakonec to pro mě dopadlo výborně – mám novou pečíčí nádobu :o))
Myslím, že je asi jedno, jaký tomu dáš tvar.
;o)
Jarmuschko,mám takový dotázek…Myslíš,že by z toho tvého mnam chlebíku,teda spíš z toho těsta,šly udělat třeba pletýnky nebo bulky?Nechala bych suroviny na program těsto a pak po vypracování 30-40 minut kynout…
A ještě jsem se chtěla zeptat,nezkoušel jste někdo z chlebových směsí dělat právě ty pletýnky nebo bulky?
Radka
To ti moc přeji, umím si představit, že bez pekárny je zle 🙂
Já už dnes pekla druhou várku 😉
Áji, to jsem ráda:o)
Mě se povedly v sobotu tak úžasné buchty, že se oblizovali taky všichni, včetně mě :o)
No snad mi ji spraví rychle…
Já tě Pavlínko trochu potěším…. včera jsem se konečně dostala k tvému recepisu a pekla jsem z kynutého (cos mi sem psala) – tak co mě napadlo – něco šneky plněné mákem,povidly, něco jen pletýnky a bochánky… jsou úúúúžasné, měkoučké a bojím se, že nepřežijí dnešek :))) Moc děkuji za skvělý recept 🙂