Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Domácí zmrzlina
Ahoj, jelikož jsem malému slíbila, že si uděláme domácí zmrzku a formičky už mám….jen nějaký dobrý recept prosím. Zkusila bych z ovocné šťávy a případně i nějaké smetanové…. prostě co mi doporučíte. Děkuju
Ahoj devcata,ja delam zmrzlinu ze zmrazeneho ovoce!!!:
V mem super stroji udelam mouckovy cukr za 10sek.,ovoce mixuji 10.sek.,pridam bilek nebo smetanu a mam za 1min zmrzku bez Ecek!!!! A ihned podavam mym mlsnym detem.
V temze stroji delam luxusni kremove polevky behem 25minut,omacky (i SVICKOVOU) zahusteny pouze zeleninou,delam si uzasne testo na celozrne bagetky,domaci hoskovy knedlik,kynute ovocne knedliky a to vse bez jakehokoliv zdlouhaveho hneteni….vse za 2-3 minuty.
Rada Vam ten zazrak predvedu a navarim!!!!
T.M. 608883198
Já dělám nanuky: 1 tvaroh smíchám se šťávou z jednoho citronu a moučkovým (nebo vanilkovým) cukrem dle chuti. Jednu smetanu ušlehám dotuha a zlehka vmíchám do tvarohového krému.
dělám jen šlehačka (vyšlehaná), med a příchuť (jahody, kakao, ovoce, vanilka…), občas přidávám trochu tvarohu, zamrazím a hotovo.
Já doma dělám tuto :
1/2 kg jahod nebo jiného ovoce, 400 ml smetany na šlehání, salko asi jen menší půlku konzervy (jde použít i tatru ),cukr na ovoce,
Ovoce rozmixujeme s cukrem dle chuti, smetanu ušleháme do tuha. Do šlehačky opatrně zamícháme asi půl konzervy salka nebo tatry, ale ta je řídká, snad to nevadí. Do plast. misky do mrazáku vrstvíme, smetana se salkem-ovoce… Dáme na 1 hodinu do mrazáku, pak můžeme trošku promíchat a mrazíme dál, asi tak 5 hodin, nejlépe přes noc.
Jinak taky dřeň – zmrazíme rozmixované ovoce 🙂
Jinak příští měsíc víjde článek o zmrzlinách 🙂